Keukenmedewerker

Wat zal je leren: 

  • Je leert welke functie een keukenmedewerker heeft binnen het vakgebied horeca
  • Je leert werken volgens bepaalde afspraken en manieren binnen een keuken
  • Je leert op een beleefde manier communiceren en samenwerken in een keuken, maar ook klantvriendelijkheid staat centraal.
  • Je leert de juiste ingrediënten kiezen voor een gerecht
  • Je leert het juiste (keuken)materiaal kiezen en gebruiken voor een opdracht
  • Je leert hoeveelheden berekenen, meten en wegen voor een gerecht, met hulp van een productiefiche. 
  • Je leert volgens een productiefiche werken door de juiste hoeveelheden, temperatuur en werkmethode te gebruiken .
  • Je leert ingrediënten voorbereiden en snijtechnieken toepassen.
  • Je leert eenvoudige basisbereidingstechnieken
  • Je leert eenvoudige gerechten bereiden
  • Je leert eenvoudige gerechten maken en smaken en aroma's beoordelen.
  • Je leert gerechten presenteren met eenvoudige dresseertechnieken, en let daarbij op kwaliteit en creativiteit. 
  • Je leert maaltijden verdelen en maaltijdpakketten maken.

  • Je leert op een duurzame manier omgaan met materialen en middelen.

  • Je leert prijzen van ingrediënten en materialen vergelijken.

  • Je leert goederen ontvangen en controleren.

  • Je leert de regels omtrent persoonlijke hygiëne in de keuken.

  • Je leert de basisprincipes van HACCP en milieuwetgeving toepassen.

  • Je leert producten verpakken, etiketteren en goed bewaren.

  • Je leert je werkblad, materiaal en ruimtes schoonhouden.

  • Je leert de veiligheidsregels volgen bij het gebruik van materiaal en op een ergonomische manier werken.