Keukenmedewerker
Wat zal je leren:
- Je leert welke functie een keukenmedewerker heeft binnen het vakgebied horeca
- Je leert werken volgens bepaalde afspraken en manieren binnen een keuken
- Je leert op een beleefde manier communiceren en samenwerken in een keuken, maar ook klantvriendelijkheid staat centraal.
- Je leert de juiste ingrediënten kiezen voor een gerecht
- Je leert het juiste (keuken)materiaal kiezen en gebruiken voor een opdracht
- Je leert hoeveelheden berekenen, meten en wegen voor een gerecht, met hulp van een productiefiche.
- Je leert volgens een productiefiche werken door de juiste hoeveelheden, temperatuur en werkmethode te gebruiken .
- Je leert ingrediënten voorbereiden en snijtechnieken toepassen.
- Je leert eenvoudige basisbereidingstechnieken
- Je leert eenvoudige gerechten bereiden
- Je leert eenvoudige gerechten maken en smaken en aroma's beoordelen.
- Je leert gerechten presenteren met eenvoudige dresseertechnieken, en let daarbij op kwaliteit en creativiteit.
Je leert maaltijden verdelen en maaltijdpakketten maken.
-
Je leert op een duurzame manier omgaan met materialen en middelen.
-
Je leert prijzen van ingrediënten en materialen vergelijken.
-
Je leert goederen ontvangen en controleren.
-
Je leert de regels omtrent persoonlijke hygiëne in de keuken.
-
Je leert de basisprincipes van HACCP en milieuwetgeving toepassen.
-
Je leert producten verpakken, etiketteren en goed bewaren.
-
Je leert je werkblad, materiaal en ruimtes schoonhouden.
-
Je leert de veiligheidsregels volgen bij het gebruik van materiaal en op een ergonomische manier werken.